ePub er en forkortelse for electronic publication og er en åpen e-bokstandard. Innhold i dette formatet er egnet til å lese på nettbrett og mobile enheter. Innholdet formateres til forskjellige enheter, skjermstørrelser og skjermoppløsninger.

For å kunne lese ePub-format på et lesebrett eller mobil enhet, må du ha innstallert et program (app) som støtter dette på din enhet.

En kort innføring med nyttige lenker finnes i EPUB Norsk Wikipedia

Helsetilsynet publiserer serien Rapport fra Helsetilsynet i ePub-format fra og med 2014, i tillegg til pdf som tidligere. Pdf er enklest å benytte på pc og mac, men det er også mulig å lese ePub. Det gjøres ved å laste ned programmer eller legge til utvidelser i enkelte nettlesere. 

Firefox er den nettleseren med best integrering av ePub-leser. Forsøk ePub Reader.

Google Chrome lar googlebrukere laste ned og integrere ePub-lesere i nettleseren. Det tar bare sekunder å innstallere. Søk på Google Chrome og ePub Reader. Velg f.eks Readium.

For Internet Explorer finnes flere forskjellige ePub-lesere.

Adobe Digital Editions leser ePub formatet. Programmet må lastes ned og installeres. Vær oppmerksom på at om du assosierer ePub filer med programmet åpnes Adobe Digital Editions automatisk når du åpner ePub filer i forskjellige nettlesere.

Gå til toppen